Emännän kissoilla on yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina ollut sukunimi. Koiria sellaisella ylellisyydellä ei ole siunattu. 1990-luvulla oli Missi-kissi, kuulemma paljolti minun näköiseni, jolla ei ollut muuta nimeä. Hän oli Jaden (perheen ensimmäinen holsku) oma pikku koira, joka teki kaiken Jaden kanssa, kanniskeli samoja leluja ja nukkui samassa säkkituolissa. Hänestä olevat kuvat ovat paperikuvia ja jossakin laatikoiden kätköissä, joten tähän ei tule kuvaa.

1990-luvulla muonavahvuudessa vaikutti myös Mikki Avikainen.

 Mikki Mickelsson Avikainen

Mikin nimen tarina on seuraava: Mikki tuli perheeseen Istunmäen kyläkauppa Avikaisen naapurista. Pahvilaatikon, jossa kissa tuli, päällä oli tarra "Avikainen". Kun Isäntä tuli töistä kotiin ja näki tyhjän laatikon eteisessä, hän kysyi: "Mikä Avikainen meille nyt on muuttanut?" Niinpä perheessä kolmella oli oma sukunimi: Isäntä oli Saarinen, Emäntä Kukkanen ja kissa Avikainen. Ainoa sukunimetön oli suomenajokoira Malla.

2000-luvulla Emännän perheessä on vaikuttanut Eduard "Eetu" Schevadnatse. Hän tuli aikuisena Eetuna taloon, ja esitteli itsensä koirille tassulla huitoen: "Sssschevadnaaaatttttssssssse!" Eetun ura emännän kissana jäi kahteen viikkoon, koska hän ei sopeutunut elämään koirien kanssa, vaan kieltäytyi syömästä ja käymästä laatikollaan, ja ainoastaan nökötti kirjahyllyssä piilossa silloinkin, kun koirat olivat ulkona. Turkki rupesi tippumaan stressin seurauksena, joten uuden kodin löytyminen oli Eetulle suuri helpotus. Eetustakin kuvat ovat vain paperisina eivätkä siis nyt löytyvillä.

  Taavetti Laitinen

Taavetti tuli koiraperheestä ja osasi jo kaikki kommervenkit koirien kiusaamisessa, vaikka olikin vasta keskenkasvuinen kolli. Se keikiseteli yläkerran rapuissa ja lällätteli koirille saaden ne juoksemaan perässään yläkertaan, missä sitten oikaisi sängyn ali ja syöksyi takaisin alas naureskellen olkansa yli koirille, jotka jäivät kurkkimaan sängyn alustaan.

Muuttaessaan nykyiseen kotiinsa Emäntä totesi, että olohuoneen ulko-oven pieleen saisi mainion kissahäkin, jonka laatoilla koiratkin voisivat kuumina päivinä käydä makoilemassa ja ottamassa tuulenvirettä turkkiinsa. Toivottavasti tuo rakennushanke toteutuu ensi keväänä.